İstanbul Havalimanı'nda 3. Pist Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor

İstanbul Havalimanı'nda, 3. bağımsız pistin inşası sürüyor. Yeni pist ile birlikte, uçak kalkış-iniş sayısı 120'ye çıkarılması bekleniyor.

10.07.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-12:55)

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamada, 2020’nin ikinci yarısında hizmete açılması hedeflenen 3. bağımsız pist ile İstanbul Havalimanı, bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon gerçekleştirebilen Türkiye'de ilk, Avrupa'da ise Amsterdam’dan sonra ikinci havalimanı olacağı bildirildi.

3 BAĞIMSIZ PİST, 5 ADET OPERASYONEL PİST

Türkiye'nin dünyaya açılan yeni kapısı olan ve teknik özellikleri bakımından dünyanın birçok havalimanından ayrışan İstanbul Havalimanı, bağımsız 3 pisti ile yolculuk deneyimi noktasında da önemli bir rahatlama sağlayacak. Üçüncü pist faaliyete geçtiğinde İstanbul Havalimanı, 3 bağımsız pist ve yedek pistlerle 5 adet operasyonel piste ev sahipliği yapacak.

Yeni pist sayesinde hava trafik kapasitesi saatte 80 uçak kalkış-iniş sayısından 120'ye çıkarken, hava yollarının slot esnekliği de artacak. Ayrıca iç hat uçuşların gerçekleştirildiği piere yakın bir konumda olan 3.pistin tamamlanması ile birlikte mevcut taksi süreleri de yüzde 50 düşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, inşaatı devam eden İstanbul Havalimanı 3. pisti hakkında açıklama yaptı. Sıfırdan, rekor bir sürede inşa edilen dünyanın en büyük havalimanının İstanbul Havalimanı olduğunu anımsatan Samsunlu, havalimanının Türkiye'nin en önemli projeleri arasında bulunduğunu kaydetti.

"ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNDE LOKOMOTİF GÜÇ OLACAK"

Dünyada eşi benzeri görülmemiş başarılı ve neredeyse kusursuz, dev bir taşınmanın ardından operasyonlarının tüm hızla sürdüğüne vurgu yapan Samsunlu, açıklamalarını şu sözlerle devam etti:

"Dünya üzerinde, hem inşaatı hem taşınması ile bu özelliklere sahip bir havalimanı yok. Bunu başarmanın da ayrıca gururunu yaşıyoruz. 6 Nisan 2019 tarihinden bu yana yaklaşık 17 milyon 500 bin yolcuyu ağırladık. Yolcuların böyle büyük bir yapıda her türlü konfora en kolay yolla sahip olacakları bir havalimanı oluşturmak için var gücümüzle çalıştık. Üç bağımsız pistimizi, gelecek yılın ilk 6 ayı içerisinde hizmete almayı hedefliyoruz. İnşaatı devam eden üç bağımsız pistin tamamlanması ile birlikte sağlayacağı konfor ve zaman tasarrufuyla, bu hizmet kalitesi iddiamızı da zirveye taşıyacağız. İstanbul Havalimanı, ülkemizin en önemli ekonomik varlığıdır. Ülkemizin gelişmesinde lokomotif güç olacaktır." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal