İş Bankası'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP Yanıtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İş Bankası'ndaki CHP hisselerini eleştirmesine Banka'dan yanıt geldi. Yapılan açıklamada, "Atatürk'ün bankamızdaki hissesi yüzde 28.09'dur. Bu oranın CHP veya Hazine Bakanlığı tarafından beraber veya ayrı ayrı değerlendirildiği olmuştur" denildi.

17.09.2018-10:06 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-09:57) İş Bankası'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP Yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siyasi partinin bankası mı olur? İş Bankası'nın yüzde 28'i CHP'nin. Atatürk'ü kullanıyorlar" sözlerine bankadan cevap geldi. İş Bankası "Atatürk'ün bankamızdaki hissesi yüzde 28.09'dur. Bu oranın CHP veya Hazine Bakanlığı tarafından beraber veya ayrı ayrı değerlendirildiği olmuştur." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü medya mensuplarının sorularını cevapladı.

CHP'NİN İŞ BANKASI'NDAKİ HİSSESİ

CHP'nin bir TV kanalını satın aldığı sözleri ile alakalı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir TV kanalı açmış açmamış çok mühim değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar mühim değil. Fakat daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kullanarak, onun Cebi Hümayun'undan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28'inin sahibi konumunda. Oradan para alamıyor fakat yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması gerek. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına alınamaz. Girse girse hazineye gider. Öyle mi? Medya mensupları olarak siz de inceleyin bence bu meseleyi. Vakıfbank'ta da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün önemli bir hissesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bu hissesini genel müdürlüğe aktarmak için lazım olan emri verdik. Bir an önce oraya gönderilsin. Oradan gelecek gelir vakıf yatırımlarında kullanılsın. Zaten haram. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün haramla ne işi olur? Olmaması gerek. Ya bunu vakıf katılıma yada genel müdürlüğe bunu vermesi gerek ki, Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün eserlerinde bu harcamaları gerçekleştirsin. Bu emir verildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü de bu olanağı en ideal biçimde kullanma fırsatını yakalamış olacak.'' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal