Irak'tan Türkiye'ye Getirilen Türk İşçiler Nereye Yerleştirildi?

Türkiye'nin yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarını sahipsiz bırakmadığına kanıt bir açıklama daha geldi. Irak'tan yurda getirilen 334 Türk işçi karantina için Kütahya'da hazırlanan yurda giriş yaptı.

04.04.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-08:57) Irak'tan Türkiye'ye Getirilen Türk İşçiler Nereye Yerleştirildi?

Türkiye'nin yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarını sahipsiz bırakmadığına kanıt bir açıklama daha geldi. Irak'tan yurda getirilen 334 Türk işçi karantina için Kütahya'da hazırlanan yurda giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın öncülüğünde, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının başlattıkları ortak uygulamayla 334 kişi, Irak'ın Bağdat kentinden hava ulaşımıyla Kütahya Zafer Havalimanı'na getirildi.

Havalimanında geniş bir sağlık taramasına tabi tutulan işçiler, polis ve AFAD ekipleri kontrolünde otobüslerle kent merkezine götürüldü.

Geniş güvenlik tedbirleri çerçevesinde tahliye edilen vatandaşlar, KYK Hezar Dinari ve Emine Gülbahar öğrenci yurtlarına giriş yaptı. Polis ekipleri binaların etrafında kontrolü sağladı.

Söz konusu yurtlarda 14 gün karantinada olacak işçilerin ihtiyaçları, Kütahya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılayı tarafından giderilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal