İnce, Akşener'i Destekleyim Dedi Kendi Çuvalladı

CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce gazetecilerin sorusuna İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i destekleyici bir yanıt verince kendi partisinin sert eleştirilerini aldı.

12.05.2018-16:05 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-16:34) İnce, Akşener'i Destekleyim Dedi Kendi Çuvalladı

CHP'de 24 Haziran seçimleri öncesi 15 CHP'li vekilini İYİ Parti'ye göndererek yarattığı krize bir yenisini eklendi.  Muharrem İnce "Akşener ikinci tura kalırsa ne yaparsınız" sorusuna verdiği cevapla CHP'de ikinci bir krizi neden oldu.

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'ın engellenemez yükselişini gölgelemek için ne yapacağını şaşırdı. Trabzon'da gazetecilerin sorularını yanıt veren Muharrem İnce daha seçim yarışı hızlanmadan Meral Akşener'i destekleyebileceğini, ikinci adamlığa razı olabileceği şeklinde cümleler sarf etti. İnce'nin sözleri bir türlü yan yana gelemeyen CHP'de yeni bir çatlak oluşturdu. 

İNCE AKŞENER İKİNCİ TURA ÇIKARSA SİYASETİ BIRAKIR MI?

Toplantıda bir gazeteci İnce'ye "Meral Akşener seçimlerde ikinci tura kalırsa siyaseti bırakır mısınız" diye sordu. İnce'nin Beni yardımcı yaparsa olurum. Komlekslerim yok benim" yanıtı CHP'li vekillerin tepkisine neden oldu.

AKŞENER YARDIMCISI YAPARSA OLURUM

İnce'nin CHP'lileri şoke eden yanıtı şöyle: Beni yardımcısı yaparsa olurum. Hiç öyle bir kompleksim yok benim. Hiç düşünmeden. Beni yardımcısı yaparsa olurum, otobüsün üstüne binerim, karış karış Türkiye'yi gezerim seçilmesi için. Biz memleket derdindeyiz ya Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz ama şundan emin olun ben öyle bir kadroyla, öyle bir ekiple, öyle liyakat sahibi insanlarla yöneteceğim ki bu ülkeye demokrasi gelecek, önce demokrasi.

AKŞENER'İN SÖZLERİ DAHA DA BETER: İNCE BİRŞEY SÖYLÜYORSA BİLDİĞİ VARDIR 

İnce'nin dikkat çekici yanıtı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sorulduğunda ise Akşener'in yanıtı iki cumhurbaşkanı adayının önceden anlaştıkları intibasını uyandırdı. Akşener Balıkesir’de İnce'nin sözlerini değerlendirdiği açıklamada net tavrını da ortaya koydu. Akşener "Muharrem İnce zeki bir siyasetçidir. Bir şey söylüyorsa bir bildiği vardır. O gün geldiğinde kendisiyle muhakkak görüşeceğim” diye konuştu. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal