İhmal Var Mı Yok Mu? Bakan Açıkladı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazası sonucunda 24 kişi hayatını kaybederken Bakan Ahmet Arslan, kazayla alakalı ihmalin olup olmadığını açıkladı.

09.07.2018-09:53 - (Son Güncelleme: 09.07.2018-09:57)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ'da meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybetmesi ve 318 kişinin yaralanmasına neden olan tren kazasıyla ilgili ihmal tartışmalarına noktayı koydu.

3 AY ÖNCE

24 vatandaşın yaşamını yitirdiği kazada rayların bakımsız kaldığı iddialarının sorulması ardından konuşan Bakan Ahmet Arslan, "Rayların bakımı nisan ayında yapıldı" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına dair, "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir’’ ifadelerini kullanarak ağır bilançoyu açıkladı.

Akdağ, Çorlu Kaymakamlığında kurulan Tekirdağ Valiliği Kriz Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, dün 17.20 sularında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde aşırı yağış nedeniyle menfez altı toprak kayması neticesinde tren kazası meydana geldiğini ifade etti.

Tren kazasının büyük bir üzüntüye yol açtığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Hasta yakınları Sağlık Bakanlığımızın 184 numaralı telefon hattından hastanedeki yakınlarının durumları ile ilgili bilgi alabilirler. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet temenni ediyoruz. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili adli ve idari soruşturmanın büyük bir dikkatle devam ettiğini belirten Recep Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Tekirdağ Valiliğimizde kurulmuş olan kriz yönetim merkezi, meselenin en başından itibaren meseleye etkin ve hızlı biçimde müdahale etmiştir. Ankara'dan değerli bakanlarımız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan olay mahaline intikal etmişler ve hem gerekli incelemeleri yapmışlar hem de buradaki verilen hizmetlere, yapılan çalışmalara destek olmuşlardır’’ diyen Recep Akdağ, ‘’Ben olay olduğu anda Kayseri'deydim, Kayseri'den olay mahaline intikal ettim. Bütün bir gece boyunca Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız meseleyi yakından takip ettiler. Kendilerini birkaç defa bilgilendirdik, talimatlarını da aldık. Elbette AFAD, jandarmamız, Sağlık Bakanlığımızın UMKE ve 112 ekipleri, Ulaştırma Bakanlığımızın ekipleri ve diğer kamu kuruluşlarımızın ilgili ekipleri çok yönlü olarak birbirlerine destek olacak şekilde meseleye süratle müdahil olmuşlardır.

Yağış sebebiyle zeminin çok yumuşak olması başlangıçta bazı zorluklara yol açmışsa da ifade ettiğim gibi süratli ve etkin bir müdahale kazanın hemen akabinde gerçekleştirilmiştir. Tekrar hayatını kaybeten bütün kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Bir muhabirinin, "Kaza ile ilgili gözaltı işlemi olup olmadığı" sorusuna cevap olarak Başbakan Yardımcısı Akdağ, savcılığın gerekli çalışmayı sürdürdüğünü belirtti:

124 HASTA MÜŞAHEDE VE TEDAVİ ALTINDA

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da, kazanın sonrasında hastanelere 318 yaralının müracat ettiğini kaydederek , "Bu müracaatlardan 194 tanesi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şu anda müşahede ve tedavi altında. Durum bu, yaralı sayısı bu. Tüm milletimize geçmiş olsun. Ölenlere, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal