İBB'de Çalışırken Görevden Alınan İşçilerin Etkili Eylemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlarında çalışırken, işten atılan bir grup insan CHP İstanbul İl Başkanlığı kapısında oturma eylemi yapıyor.

16.09.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-15:47)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlarından olan İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, Medya AŞ, İSFALT ve İSTGÜVEN'de görev yaparken işten atılan bir grup insan CHP İstanbul İl Başkanlığı kapısında oturma eylemi yapıyor.

Eylemde ellerinde bulundurdukları "Ey Kılıçdaroğlu namus sözün seçime kadar mıydı?", "Ey İmamoğlu hani kimse işinden olmayacaktı?" tutan işçiler sabah saatlerinden bu yana Beyoğlu'nda yer alan CHP İl Başkanlığı'nın önündeki kaldırımlarda oturarak bekliyor.

İşçiler maruz kaldıkları durumu açıkladı.

İSPARK'ta görev yaparken işsiz bırakılan Umut Aydoğan duygularını şöyle açıkladı:

"Her iştirakten atılan arkadaşlar için buradayız. İşimizi, ekmeğimizi geri istiyoruz. Bunun için burada toplandık. Saraçhane önündeki eylemimiz devam ediyordu. Eylemlerimizi buraya da taşıdık. Her iki noktada da işe geri alınana kadar eylemlerimizi devam ettireceğiz" 

İSTGÜVENLİK AŞ'ye dahil olan Küçük Çamlıca Korusu'nda görev yaparken işten çıkarılan Arzu Çakır da durumunu şu sözlerle ifade etti:

"Bizim için 'sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret etikleri için işten atıldılar' deniyor. Ben hiçbir sosyal medya ağını kullanmıyorum. Buradaki arkadaşlarımın hepsi de güvenlik işçisi, hepsi ekmeğine sahip çıkan insanlar. Biz 1,5 -2 yıl önce iş başvurusunda bulunmuşuz, mart ayında çağırmışlar. Çevik kuvvet eğitimi görmüş, bir sürü mülakatlardan geçmişiz. Mart ayında çağrılarak işe başlamamız bizim suçumuz değil." 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal