Kulp'taki Saldırıya İlişkin Bir Gözaltı Daha

Diyarbakır'a bağlı Kulp'ta 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı operasyona yönelik HDP'li belediye başkanı adayı yakalandı.

16.09.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-13:26)

Diyarbakır'a bağlı Kulp'ta 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı operasyona yönelik HDP'li belediye başkanı adayı M.E.A. tutuklandı.

Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı, Ağaçkorur köyü bölgesinde odun toplamak için ulaşım sağlayan kişilerin bulunduğu minibüs PKK'lı teröristler tarafından geçtiğimiz günlerde patlatılmıştı.

7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı bu patlamamnın soruşturmasında güvenlik kameraları dikkate alındı.

Soruşturma Süreci Şöyledir:

Kamera kayıtlarının incelenmesinden sonra HDP'li belediye başkan adayı olan M.E.A. da gözaltına alındı. Bu doğrultuda tutuklama sayısı 4'e çıktı.

M.E.A.'nın, Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'a en yakın kişi olduğu düşünüyor.

Olay yerinde bulunanların iddiası sonucu tutuklama kararı alan M.E.A., Uzunova Köyü Sivrice Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda yakalandı.

Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığı arandı

Gözaltı sürecinden sonra M.E.A.'nın, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde HDP Kulp Belediye Başkan adayı olduğu fakat adli sicilinin temiz olmamasından ötürü İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığının onaylanmadığı anlaşıldı.

Saldırıdan sonra Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığı emniyet güçleri tarafından arandı. 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal