İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İşten Çıkarılan İşçilerle Alakalı Konuştu

İBB'den atılan işçilerle alakalı soruya yanıt veren İmamoğlu, "İnsanlar adil bir biçimde işe alınmamış. Kimse bana torpilci, partizan belediye başkanı diyemeyecek" dedi.

02.09.2019-13:43 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-13:39) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İşten Çıkarılan İşçilerle Alakalı Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve gelmesinin sonrasında belediyeden atılan işçilerle alakalı soruya cevap verdi:

"Hiç önceden İBB 2 bin eleman alıyor diye bir şey duyduk mu? Bu adil değil, duyuru olmamış, insanlar adil bir biçimde işe alınmamış. Bundan sonra liyakate göre, adil! Giyimi kuşamı, halası kuzeni beni alakadar etmiyor. İşe göre insanın alınması hususunda en adil sistemi uygulayacağız. Burada bir adaletsizlik varsa, önlem alınacak. Kimse bana torpilci, partizan belediye başkanı diyemeyecek."

1244 KİŞİNİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun, işten atılanlarla alakalı yaptığı açıklamada, "İBB'deki iş akdi fesihleri ile alakalı bir kısım basında kamuoyunu yanıltıcı bilgiler çıkmaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası veya seçimden hemen önce gerçekleştirilen alımlardır. 2500 kadar yapılan toplam alımdan, şehit ve gazi yakınları, engelli personeller, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal