Süvariler 97 Yıl Sonra Dörtnala Gidiyor

Zafer Haftası etkinlikleri sürecinde 97 yıl önce İstiklal Savaşı'ndaki süvarileri canlandıran 10 kişilik atlı grup, Afyonkarahisar'dan İzmir'e doğru 400 kilometrelik bir yolculuğu sürdürüyor.

02.09.2019-13:42 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-08:54) Süvariler 97 Yıl Sonra Dörtnala Gidiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 25 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinden başlayan 10 kişilik atlı grup 9 Eylül'de İzmir'e ulaşmayı planlıyor. Yolculuklarının ilk 6 gününde Uşak sınırlarına varan atlı süvariler yaklaşık 400 kilometrelik bir süreçte geçtikleri köylerde sevinçle karşılanıyor.

Kurtuluş Savaşı'ndaki Büyük Taarruz Atlı Birliklerinin ilerleyişini rol edinen süvariler Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Üzümlü köyünde coşkulu bir törenle karşılandı. Köyün sokaklarında, Türk bayrakları taşıyan köylülerle meydana kadar ilerleyen atlılar, burada 97 yılın coşkusunu yaşattı.

Süvarilerden Ali Durgun, günde ortalama 50 kilometre yol aldıklarını, dağlardan, ormanlık arazilerden ve köylerden ilerleyerek İzmir'e varacaklarını söyleyerek:

 "Şuhut'tan 10 kişilik ekiple yola çıktık. Şu ana kadar 14 köy geçtik ve Üzümlü'ye ulaştık. Buradan Manisa sınırlarına girip Selendi üzerinden ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Türk süvarilerinin 97 yıl önce at üstünde ne zorluklarla İzmir'e ulaştıklarını biliyoruz. Biz de bunu canlandırıyoruz. Dörtnala zafere koşuyoruz." diye açıkladı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal