Hulusi Akar'dan Dağlık Karabağ Açıklaması

İstanbul'da Tuzla'da tershanede konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

08.10.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-13:17) Hulusi Akar'dan Dağlık Karabağ Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar Silahlı Kuvvetleri'nde inşa edilen Silahlı Eğitim Gemisi Denize İniş Töreni'nde konuşma yaptı. Akar, törendeki konuşmasında Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilime değindi.

"ERMENİSTAN'IN TAVRI TAM BİR İKİYÜZLÜLÜKTÜR"

Ateşkes çağrısı yerine işgalci Ermenistan'ın Karabağ'ı terk etmesinin sağlanmasının daha hakkaniyetli ve doğru olacağına vurgu yaptı. Ermenistan'ın sivilleri hedef aldığının altını çizen Akar, "Azerbaycan'ın tüm diplomatik çabalarına rağmen, Ermenilerin Karabağ'ı işgali ve gerçekleştirdikleri sivil katliamlar karşısında sus pus olanların bugün sergiledikleri tavır ise maalesef tam bir ikiyüzlülüktür. Bilinmelidir ki işgalci Ermenistan'ın Tovuz'un ardından sivil yerleşimlere saldırma cüretkârlığı ve küstahlığı bardağı taşıran son damla olmuştur." ifadelerini kullandı.

"30 YILA DAHA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Ermenistan'ın Gence kentinde sivil halka karşı yaptığı roketli saldırılara değinen Bakan Akar, "Saldırı Ermenistan'ın caniliğini, barbarlığını ve gerçek yüzünü en açık şekilde göstermektedir" dedi. Akar, Ermenistan'ın savaş suçu işlediğine vurgu yaparak "Bu saldırganlık karşısında Azerbaycan, artık öz topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak, işgal altındaki halkının hak ve hürriyetini geri almak için harekete geçmiştir. Bir 30 yıl daha oyalanmaya tahammülümüz yok. Çözüm mekanizmalarının uluslararası saygınlıklarını kazanmaları için fırsat doğmuştur." dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal