Hrant Dink Davasında Yeni Karar Verildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de olduğu 76 sanığın yargılandığı davada verilen ara kararda, tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddine, 10 tanığın dinlenilmesine hükmedildi.

06.09.2019-19:40 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-19:38) Hrant Dink Davasında Yeni Karar Verildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de olduğu 76 sanığın yargılanmasına devam edildi.

3 GÜN SÜRDÜ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 3 gün boyunca sürdü. Duruşmaya Dink ailesinin ve sanıkların avukatları katılırken, sanıklar ve tanıklar dinlendi.

HASSASİYET ÜZERİNE ODASINA ALMIŞ

Duruşmanın ilk gününde tanık olarak dinlenen o dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Hrant Dink ile görüşmesinin MİT'in talebi üzerine yapıldığını belirterek, “Agos Gazetesi'nde Sabiha Gökçen'in Ermeni asıllı olduğu yönündeki haber yayınlandı. Bu gelişmeler üzerine istihbarat biriminin talebiyle bu konuda oluşan hassasiyeti konuşmak üzere görüşme oldu. Azınlıklardan sorumlu olduğum için benim odamda yapılması talep edildi” ifadelerini kullandı.

Son Dakika GÜndem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal