HDP'li İl Başkanı Topladığı Fitreleri PKK'lılara Yolladı

Kars Belediyesi'ne yönelik soruşturmada HDP'lilerin terör örgütüne verdiği destekler ortaya çıktı. HDP Kars il başkanı Cengiz Anli'nin topladığı fitre paralarını cezaevindeki PKK'lılara yolladığı belirlendi.

20.10.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-13:56) HDP'li İl Başkanı Topladığı Fitreleri PKK'lılara Yolladı

PKK/KCK'ya yönelik yürütülen, Kars'ta sözde Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve HDP İl Başkanı Cengiz Anli'nin de aralarında bulunduğu 16 HDP'li yöneticinin tutuklandığı soruşturmanın detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalar sonucu HDP'nin PKK'ya yardımları bir kez daha deşifre edilirken, bağış altında toplanan paraların yanı sıra kurban derileri ve fitreler ile de örgüte yardım sağlandığı belirlendi. 

FİTRE PARALARI CEZAEVİNDEKİ PKK'LILARA

Şüphelilerden HDP İl Başkanı Cengiz Anli'nin ramazan ayında toplanan fitre paralarını örgüt üyeliğinden cezaevinde bulunan şahıslara yolladığı belirlendi. Konuya ilişkin telefon görüşmeleri de dosyada yer aldı.

Diğer yandan Kars kırsalında etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin ailelerinin cenazeleri alma konusunda Cengiz Anli'yi aradığı tespit edildi. Nisan ayında etkisiz hale getirilen MLKP üyesi Sinan Güneş'in cenazesinin teslim alınmasıyla ilgili olarak Anli'nin telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Diğer yandan 8 Şubat'ta etkisiz hale getirilen Ömer Oran adlı teröristten ele geçirilen dökümanlarda da Cengiz Anli'nin isim ve telefon bilgilerinin bulunduğu belirlendi.

ÖRGÜTE KURBAN DERİSİ

Diğer bir şüpheli Kars Digor HDP Belediye Encümeni Hamit Taşdelen'in, terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG'ye maddi destek sağlamak amacıyla kurban derilerini HDP'ye bağışladığı öğrenildi. Taşdelen'in ayrıca Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde bulunan silahlı örgüt mensuplarıyla irtibatta olduğu ve örgüt üyelerine lojistik malzemeler götürdüğü yönünde hakkında ifadeler bulunduğu öğrenildi.

BAĞIŞ KAYITLARI YOK EDİLMİŞ

PKK ve HDP'nin koronavirüs pandemisi kapsamında topladığı yardım paralarına ilişkin kayıtların imha edildiği ortaya çıktı. Buna ilişkin belediye görevlilerinin görüşme kayıtları da dosyaya girdi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çağrıtekinci ile belediye personeli arasında geçen görüşmeye göre, Ersin G., yurtdışından yapılan yardım ve bağış maillerini sistemden sildi. Ersin G.'nin bilgisayarı incelemeye alınırken, belediye tarafından disiplin süreci başlatıldı.

ÜNİVERSİTEDEN ÖRGÜTE ELEMAN TEMİNİ

Kars ve ilçelerinde belediye başkanları, belediye encümeni ve il genel meclisi üyelerinin 2014 seçimlerinde PKK terör örgütü tarafından belirlendiği bilgisi dosyada yer aldı. Şüphelilerden HDP Kağızman Parti Üyesi Hazal Ağdeve'nin, örgüt üyelerinin talimatlarını alarak üniversite öğrencilerine aktardığı ve üniversite öğrencilerinen örgüte eleman temini yaptığı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal