HDP'de Yine Taciz İddiası

Bir kadın, Şırnak HDP Cizre İlçe Başkanlığı'nda görevli 5 yönetici tarafından tacize uğradığını ve şikayet etmemesi konusunda partililerin kendisi tehdit ettiği iddiasında bulundu.

12.08.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-14:39) HDP'de Yine Taciz İddiası

HDP Cizre İlçe Başkanlığı'nda çalışan bir kadın yöneticiler tarafından tacize uğradığı iddiası ile soluğu savcılıkta aldı.

SÖZLÜ VE FİZİKSEL TACİZE UĞRADI İDDİASI

Kadın, yönetici olan C.Ö., S.K., A.T., S.K. ve A.A.'nın kendisini birçok kez parti binası içinde sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini öne sürdü. Parti çalışmalarında yer alan kadın, taciz olayını polise taşımaması için HDP'liler tarafından baskı yapıldığını da öne sürdü.

Kadın, yaşadığı taciz olaylarının üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturmada dosyayla ilgili gizlilik kararı aldırdı.

HDP'Lİ TÜMA ÇELİK DE TACİZ HABERLERİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Tüma Çelik, 2018’de seçim çalışmaları sırasında Mardin’de bir kadına tecavüz etmekle suçlanmıştı. Tecavüze maruz kalan kadının şikayeti sonrası Mardin başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığını kaldırılması için Meclis’e fezleke göndermişti. Çelik, geçen günlerde partiden istifa etmişti.

HDP'deki tecavüz skandalının detayları yüklendi. Amcasının kızı olduğu öne iddia edilen D.K'ye tecavüz ettiği ortaya çıkan HDP Mardin Milletvekili Tüma Çelik hakkında fezleke düzenlendi.

Olayın detaylarını açıklayan Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, ''Demek ki savcılık araştırmış ve bir kanaate varmış. Kanaate varmak için ortada somut delil olması gerekir. Suç mahallinde sperm, kan örnekleri ya da başka lezyonlar bulunmuş olacak ki savcılık 'Yeterli delil var' diyerek fezleke hazırlamış'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal