Güney Kore'den Lazer Silah Sistemi Gelişmesi

Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı , orduyu yenileme programı dahilinde drone gibi küçük insansız hava araçlarını belirleyerek yok edecek lazer silah sistemi geliştirmeyi planladığını belirtti.

17.09.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-16:26)

Güney Kore Savunma Tedarik Programı Ajansı (DAPA), orduyu modern kaynaklara göre yenileme programı dahilinde drone gibi küçük insansız hava araçlarını belirleyerek yok edecek lazer silah sistemi geliştirmeyi planladığını belirtti.

Yonhap tarafından gündeme gelen habere göre, DAPA, drone gibi küçük insansız hava araçlarını belirleyerek yok etme kapasitesine sahip Block-I kod isimli lazer silah sistemi ilerletmek amacıyla 74 milyon dolarlık bir proje başlattıklarını yayımladı.

Sistemin 2023 senesine kadar bitmesinin tahmin edildiğini belirten açıklamada şu cümleler dile getirildi:

"Sistem, kısa mesafelerdeki küçük hedefleri etkisiz hale getirebilme kapasitesine sahip olacak. Silah sistemini, uydu ve savaş uçağı gibi büyük hedefleri de etkisiz hale getirebilmesi için geliştirmeye çalışıyoruz."

Lazer silah sisteminin optik fiberlerden temin edilen lazerlerle kısa mesafedeki amaçları yok etmesi tahmin ediliyor.

DAPA, elektrik enerjisiyle işleyen lazer sisteminin, ışık hızında yürütülerek çok sayıda seri atış yapabildiği ve tek seferde 2 bin vuruş yapabildiğini dile getirdi.

Benzer lazer silah sistemleri, ABD, İsrail ve Almanya gibi ülkelerde yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal