Rahmanlar Barajı Yapım Aşamasında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Ödemiş ilçesinin su ihtiyacını karşılamak için inşa edilen Rahmanlar Barajı'nın yapım aşamasında olduğunu söyledi.

17.09.2019-11:16 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-10:53)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Ödemiş ilçesinin hem içme suyu gereksinimini sağlamak hem de Küçük Menderes Ovası'nda tarım arazilerine su temin edecek Rahmanlar Barajı'nda önemli bir aşamanın daha kaydedildiğini, "Gövde dolgusu tamamlanan barajın genel anlamda fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 seviyesine ulaştı." sözleriyle belirtti.

Pakdemirli, yayımladığı yazılı bildirisinde, Rahmanlar Barajı'nda 3 milyon 250 bin metreküplük dolgu yapıldığını belirtti.

Pakdemirli, Rahmanlar Barajı'nın hem İzmir'in Ödemiş ilçesinin içme suyu temin etmek için hem de Küçük Menderes Ovası'nda tarım arazilerine su ihtiyacını karşılamak için gerekli olduğunu belirtti. 

Ödemiş'e her sene 9 milyon 360 bin metreküp civarında içme suyu sağlanacağını vurguladı

"Bu barajla ayrıca Küçük Menderes Ovası'nda 14 bin 340 dekar verimli tarım arazisine su temin edeceğiz. Tarım arazilerinin modern sulama sistemleriyle suyla buluşmasıyla Ödemişli çiftçilerin kazançlarında önemli artışlar olacak. Bölgede ürün çeşitliliğinin ve verimin artmasıyla sulama maliyetleri de düşecek. Bu sayede bölge üreticisi her yıl ortalama 13 milyon 495 bin lira daha fazla kazanç elde edecek."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal