Flaş Karar! Resmi Gazete Kapatıldı!

98 yıldır sürekli olarak basılan Resmi Gazete bundan sonra sadece dijital olarak yayın yapacak. Çalışanlara tebliğ yapılarak başka kurumlara dağıtılacak.

17.09.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-15:51) Flaş Karar! Resmi Gazete Kapatıldı!

Tam 98 senedir basılan Resmi Gazete, ‘kağıda' veda dedi. Bundan sonra yalnızca dijital olarak düzenlenecek. Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığına göre; Resmi Gazete'nin hazırlanıp, basıldığı Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi de geçen ay KHK ile kapatılmıştı. Personel diğer kamu kurumlarına verildi.

YÜZYILLIK TARİH

7 Ekim 1920'de açılan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 senesinde basan Resmi Gazete, yüzyıllık serüvenin sonrasında kağıt bölümünü kapattı. 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 çalışana ‘son iş günü' tebliği gerçekleştirildi. Bazıları işçi statüsünde olan çalışanlar, bu hafta yeni kurumlarına verilecek.

HURDAYA GİTMESİN

Resmi Gazete'nin basıldığı Başbakanlık Basımevi'nde çok önemli matbaa üniteleri var. Bir personel, SÖZCÜ'ye “Dünyada yalnızca üç devlette (Türkiye-Fransa ve Suudi Arabistan) olan tek renk baskı gerçekleştiren web ofset makinemiz var. Saatte 60 bin baskı kapasitesi olan. Bir üniversiteye alması için teklif verildi, ilgilenmediler. Hurdaya gitmesine üzülüyorum…” dedi.

SON DÖNEMDE AZALDI

Son dönemde kağıt baskısı düşen Resmi Gazete'de Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, kanub ve genelge gibi kararlar yayınlanıyordu. Gazete, 8 bin kadar basılıyordu. Bu sayı son aylarda 2 binlere dek azaldı.

SANAL ULAŞIM ZORLUĞU

Resmi Gazete bundan sonra yalnızca dijital olarak yayınlanacak. Bu durum bazı problemlerin yaşanabileceği kaygısına sebep oldu. Siber saldırı yada arşive ulaşmada sıkıntı olup olmayacağı merak ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal