Azeri Milletvekili'nden Dünyaya Mesaj: Türkiye'nin Düşmanı Bizim Düşmanımızdır

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Hatay'dan çok net kardeşlik mesajları verdi. Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş olduğunu ifade eden Paşayeva, "Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımız, Azerbaycan'ın düşmanı da Türkiye'nin düşmanıdır" dedi.

17.09.2018-14:52 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-14:45) Azeri Milletvekili'nden Dünyaya Mesaj: Türkiye'nin Düşmanı Bizim Düşmanımızdır

Hatay'ın Belen ilçesinde Azerbaycan Caddesi ve Dağlık Karabağ Parkı açılışında açıklamalar yapan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva,' 'Türkiye'nin düşmanı bizim düşmanımız, Azerbaycan'ın düşmanı da Türkiye'nin düşmanıdır. Türkiye'nin kuvveti bizim kuvvetimiz, bizim kuvvetimiz de Türkiye'nin kuvvetidir. O sebeple birliğimizi daha da sağlamlaştıracağız ki bu bölgede daha da rahat olalım.'' dedi.

''BİRLİK VE BERABERLİKLE SOYKIRIMLAR DURDURULDU''

Beraber çalışarak zafere varacaklarını söyleyen Paşayeva, "Nuri Paşa'nın liderliğinde Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan Cumhuriyeti kuruluşlarının davetiyle geldiler. Birlik ve beraberlik içinde o soykırımlar durduruldu. Bakü işgalden kurtarıldı ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin başkenti Bakü oldu. Bu yolda birçok şehitlerimiz oldu." diye konuştu.

"Dağlık Karabağ yalnızca Azerbaycan'ın değil Azerbaycan kadar Türkiye'nin de sorunudur. Biz bu konuda her daim topraklarımızın işgalden kurtulmasında da birlik ve beraberlik içinde çaba harcıyoruz." diyen Paşayeva, şunları söyledi:

''TÜRKİYE BİZİM VATANIMIZ''

"Vatan coğrafyamızın her yanından Hatay'dan, Edirne'ye, Kars'tan, İstanbul'a dek dedelerimiz orası bizim vatanımız acı çeken bizim vatandaşımızdır bilinciyle hareket etmişler ve yaşamlarını da feda etmişler. Çanakkale'ye zor günlerimizde buralara gelen yüzlerce Azerbaycanlı dedelerimiz ve Azerbaycan'a giden dedelerimiz kardeşlik ruhunu ortaya koymuşlar.

''TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI BİZİM DE DÜŞMANIMIZDIR''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Azerbaycan'da verdiği mesajların çok kritik olduğunu ifade eden Paşayeva, "Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımız, Azerbaycan'ın düşmanı da Türkiye'nin düşmanıdır. Türkiye'nin kuvveti bizim kuvvetimiz, bizim kuvvetimiz de Türkiye'nin kuvvetidir. O nedenle birliğimizi daha da sağlamlaştıcağız ki bu bölgede daha da rahat olalım. Haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı daha sağlam hamleler yaparak üzerimizde oynanan büyük oyunları engelleyelim." ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal