FETÖ'nün 'İzdivaç Abisi' ByLock'a 30 Bin Defa Bağlanmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün "izdivaç abisi" Burak Okuç'a verilen hapis cezasının gerekçeli hükmünde zanlının, ByLock'a 30 binden çok bağlantı yaptığı tespit edildi.

09.03.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-16:39)  FETÖ'nün 'İzdivaç Abisi' ByLock'a 30 Bin Defa Bağlanmış
Fetullahçı Terör Örgütü'nün "izdivaç abisi" Burak Okuç'a verilen hapis cezasının gerekçeli hükmünde zanlının, ByLock'a 30 binden çok bağlantı yaptığı tespit edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi, "izdivaç abisi" Okuç'a verilen 8 sene 1 ay 15 gün hapis cezasının gerekçeli hükmün yazımını sona erdirdi.

Kararda, Okuç'un, 2 ayrı GSM hattından örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve 30 bin 219 kez programa bağlantı yaptığı aktarıldı.

FETÖ'ye dair verilerin olduğu gerekçeli kararda, 17-25 Aralık kumpasları sonrasında örgütün gizliliğe daha çok önem gösteren bir yapıya büründüğü ve örgüt mensupları arasında iletişim amaçlı ByLock programının kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Kararda, Okuç'un son 2 hanesi 26 ve 72 olan GSM hatlarından kriptolu haberleşme programını 12 Ağustos 2014'ten itibaren kullanmaya başladığı belirtildi. Okuç'un ByLock kullanıcı listesindeki şahıslarca "Bora" ve "Kerem" olarak isimlendirdiği, bu adların Okuç'un örgüt içinde kullandığı kod isimleri olduğu aktarıldı.

Zanlının programı kullanmasıyla ilgili belirlemelere yer verilen hükümde, Okuç'un sonu 26 ile biten GSM hattından ByLock sunucusunun hizmet sunduğu hedef IP'lerine beş ay 13 gün müddetle toplamda 30 bin 219 defa bağlantı sağladığı belirtildi.

Gerekçeli hükümde, "ByLock yazışma içeriklerinden sanığın örgüt içi evlendirme sorumluluğu bulunduğu, sanığın ByLock yazışma içeriklerinden de çok sayıda örgütsel toplantılara katılarak örgütle hiyerarşik ilişki içerisine girip örgütün yapılanmasıyla iradi şekilde organik bağ oluşturmak suretiyle FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçunu işlediğinin sabit olduğu anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Okuç'un duruşmadaki savunmasında üstüne atılı suçlamaları kabul etmediği ve ByLock'u kullanmadığını öne sürdüğü, dinlenen şahitler ve toplanan kanıtlar kapsamında zanlı savunmasına itibar edilemeyeceği aktarıldı.

Bu anlamda Okuç'a, atılı suçun ceza alt sınırından uzaklaşılarak "FETÖ üyeliği" kabahatinden 8 sene 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği aktarıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal