Türkiye'den Sudan Başbakanı Hamduk’a Yapılan Suikast Girişimine Kınama

Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada Hamduk’un konvoyuna yapılan çirkin saldırı kınandı.

09.03.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-10:19) Türkiye'den Sudan Başbakanı Hamduk’a Yapılan Suikast Girişimine Kınama

Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği tarafından "Hamduk’un konvoyuna yapılan çirkin saldırıdan ötürü derin üzüntü ve şaşkınlık yaşadıklarını" ifadesi vurgulanarak, “Saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyor ve Başbakan Hamduk’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca kardeş Sudan halkıyla olan dayanışmamızı da dile getirmek istiyoruz.” açıklaması yapıldı.

Hükümetler arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Yönetici Sekreteri Workneh Gebeyehu tarafından söz konusu saldırı kınanarak eylemin amacının ülkede etkili olan demokratik kazanımların tersine dönmesi olduğuna vurgu yapıldı.

Somali Dışişleri Bakanı Ahmed Awad terörün etkisiz hale getirilmesine işaret ederek, Başbakan Hamduk’un ve Sudan halkının yanında durduklarını dile getirdi.

Birlemiş Milletler Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Parfait Onanga, Hamduk’un güvende olduğunun bildirildiği için sevindiğini belirterek, bazılarının Sudan’da açılan demokratik yolu şiddet araçlarıyla sonlandırmayı amaçladığının altını çizdi. 

Hamduk, başkent Hartum'da, bugün konvoyuna yapılan bombalı saldırıdan sağ kurtulmuştu. Başbakan Hamduk'un konvoyunun Kuber Köprüsü'nden geçişi esnasında bomba tuzaklanmış araç patlatılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal