FETÖ Operasyonu! FETÖ'nün TSK'daki Üyeleri Hakkında Yakalama Kararı

Konya merkezli 34 şehirde FETÖ’nün TSK'ya yerleştirdiği ve kripto örgüt mensubu olduğu tespit edilen, aralarında üst düzey askerin de bulunduğu 70 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

03.05.2018-10:22 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-10:19) FETÖ Operasyonu! FETÖ'nün TSK'daki Üyeleri Hakkında Yakalama Kararı

Konya merkezli 34 şehirde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı soruşturma çerçevesinde FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yerleştirdiği ve kripto örgüt mensubu olduğu tespit edilen, aralarında muvazzaf askerlerinde bulunduğu 70 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye karşı soruşturmaları devam ediyor. Bu çerçevede, daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve bu personele "mahrem imamlık" yaptığı belirlenen kişilerin ifadeleri doğrultusunda, aralarında muvazzaf askerlerinde bulunduğu 70 zanlı için gözaltı kararı çıkartıldı.

TSK'da sözleşmeli personel olarak görev yaptıkları ve örgütün askeri kripto örgütlenmesinde yer aldıkları öne sürülen zanlıların, ortaokul ve lise öğrenimi sırasında örgütün "ışık evleri" olarak da bilinen öğrenci evlerinde yetişmiş, örgütün amaç ve ideolojisini özümsemiş, örgüte sadakatinden şüphe edilmeyen kişiler oldukları bilgisi öğrenildi.

Zanlıların, FETÖ terör örgütü tarafından kendilerine verilebilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır, "şakirtlik" seviyesi yüksek, üniversite tahsili sırasında dönemsel olarak başta talebe mesullüğü olmak üzere, askeri öğrenci abiliği yapmış üyeler olduğu bilgisine erişildi.

Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) polisleri, Konya merkezli 34 şehirde belirlenen adreslere müşterek operasyon başlatıldı.

Zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal