Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan Hayatını Kaybetti

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, bir süredir tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

08.03.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-13:29) Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan Hayatını Kaybetti

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, bir süredir tedavi gördüğü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

PATRİKHANEDE NELER OLMUŞTU?

9 senedir Demans hastalığından dolayı görevini yapamayan Patrik II. Mesrop Mutafyan'ın vasisi olarak annesi Mari Mutafyan atanmıştı. Bu durumda Patrik Vekili olarak Patrikhane'nin başında Aram Ateşyan, Patrik'in yerine bakıyordu.

Cemaat'in bir kısmı seçime giderek yeni patrik seçmek istedi, Ateşyan'ı destekleyen bölüm mevcut durumun muhafazasını tutuyordu. Ateşyan, Türkiye'deki yönetimle de ters düşmeyen çizgisiyle tanınıyordu.

MESROB MUTAFYAN KİMDİR?

Türkiye Ermenileri 84. Patriği olan Mesrob Mutafyan 1956 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. ABD'de Memphis Üniversitesi'nde sosyoloji ve felsefe bitirdi. 1977 senesinde Üç Horon Kilisesi'nde Dinsel Rütbe Diyakosluğa geldi.

Kudüs Ruhban Okulu'nda öğretmenlik, Kınalıada'daki Ermeni Kilisesi'nde vaizlik görevinde bulundu. 1983 yılında Patrikhane Genel Sekreterliği'ne geldi. Türkçe, İngilizce, klasik Ermenice, İbranice, İtalyanca ve Fransızca dillerine hakim. 1998 senesinde patrik seçildi. Uzun süredir hastanede tedavi altındaydı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal