Ekrem İmamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'nın Sözlerine Cevap Verdi

İstanbul seçimini önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'nın, "İmamoğlu'na oy vermek haramdır" sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, "Ne sıfatla bu açıklamayı yapmış bilmiyorum fakat, tersine o açıklaması oylarımızı dahi artırmış olabilir" dedi.

27.06.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-09:03)

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını cevaplayan Ekrem İmamoğlu, "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Mahmut Ünlü'nün "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." sözleri ile alakalı "Ne sıfatla bu açıklamayı yapmış bilmiyorum fakat, tersine o açıklaması oylarımızı dahi artırmış olabilir." sözlerini kullandı.

"HARAMA, HELALE KARAR VERECEK BİR TİTRİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

İmamoğlu, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Mahmut Ünlü'nün "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." sözlerine gönderme yaparak "(Cübbeli Ahmet) Bahsettiğiniz beyefendi hangi sıfatla bu hakkını kullanmış, 'haram veya helal', bunu bilemiyorum. Harama, helale karar verecek bir titri olduğunu zannetmiyorum. Onu yaradan bilir. Bu tür insanların halkın refleksini değiştireceğini sanmıyorum. Tersine o açıklaması oylarımızı dahi artırmış olabilir" dedi.

CÜBBELİ AHMET NE DEMİŞTİ?

23 Haziran seçimleri öncesi yaptığı bir açıklamada, "Menfaatim için söylemiyorum. Allah rızası için konuşuyorum." diyen Mahmut Ünlü, "Fıkıh'ta fetva veriyorum İmamoğlu'na oy vermek haramdır." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal