CHP'den Selahattin Demirtaş'a İstanbul Teşekkürü Geldi

İstanbul seçimlerinin ardından Meclis'te konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'a teşekkür etti.

27.06.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-08:55)

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, YSK'nın iptal kararı ardından 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimi ile alakalı açıklamalar yaparken, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'a teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis'te konuştu. Kaya, konuşmasına şu sözlerle başladı:

"Gözünüz aydın çocuklar, gözünüz aydın öğrenciler, gözünüz aydın öğretmenler, gözünüz aydın veliler, gözünüz aydın İstanbul, yeni bir hayat başlıyor. 0-4 yaş arasındaki çocukların anneleri ve babaları, çocuklarıyla beraber İstanbul'un dört bir tarafını artık özgürce gezebilecek, hangi parka gitmek istiyorsa, hangi ilçeye gitmek istiyorsa oraya gidecek. Çünkü İstanbul'da yeni bir başlangıç var. Tıpkı gezinin çocukları gibi. Karadeniz'in hırçın delikanlılarından birisi şu anda Türkiye'nin umudu olarak İstanbul'da bir başlangıç yaptı"

DEMİRTAŞ'A TEŞEKKÜR

Kaya, konuşmasının ilerleyen kısmında Selahattin Demirtaş'a teşekkür ederek şu sözleri kullandı:

"En büyük teşekkürü, kendini, kendi haklarını düşünmeden, halkın özgürlüğünü düşünerek cezaevinden 'Türkiye'nin barışa ihtiyacı var, demokrasiye ihtiyacı var' diye mesaj gönderen, burada mecliste milletvekilliği yapmış Selahattin Demirtaş'a ediyorum."

Kaya'nın sözleri, CHP ve HDP sıralarından alkışlarla karşılandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal