Diyarbakır'da 3 Kış Sığınağı İmha Edildi

Terör örgütü PKK'ya yönelik uygulanan Kapan-6 Şehit Jandarma Er Necmi Semerci operasyonunda, mağaraların birinde işkence kullanıldığı belirlenen malzemeler ele geçirildi.

06.03.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:16)

Terör örgütü PKK'ya yönelik uygulanan Kapan-6 Şehit Jandarma Er Necmi Semerci operasyonunda, mağaraların birinde işkence kullanıldığı belirlenen malzemeler ele geçirildi.

Diyarbakır'da, İl Jandarma Komutanlığı'nca Kulp, Lice, Silvan ve Dicle ilçeleri kırsalında 4 Mart'ta terör örgütü PKK'ya karşı yapılan Kapan-6 Şehit Jandarma Er Necmi Semerci operasyonu sona erdi.

3 KIŞ SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ

Operasyonda, Dicle ilçesi Taşağıl köyü kırsalında taşlık alana gömülü halde, teneke içinde 50 kilo amonyum nitrat ve şeker karışımıyla hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ve Lice ilçesi Türeli köyü kırsalında toprağa gömülü teneke içinde 30 kilo amonyum nitrat ve şeker karışımıyla hazırlanmış bir EYP düzeneği ele geçirildi.

Patlayıcı düzenekler, Patlayıcı Madde Tespit ve İmha Timi aracılığıyla gerekli emniyet önlemleri alınarak yok edildi.

Lice ilçesi Türeli köyü Çaylarbaşı Mezrası'nda belirlenen mağara içerisinde de teröristler aracılığıyla işkence yapmakta kullanıldığı belirlenen üç metre uzunluğunda zincir, zincire bağlı 2 masonet kelepçe ile 2 asma kilit ele geçirildi.

YAŞAM GEREÇLERİ VE GIDA MALZEMELERİ BULUNDU

Yapılan temas ve adli arama sonucunda, ev aramalarında ve konu olan sığınaklar içerisinde, 1 ruhsatsız av tüfeği, 6 av tüfeği fişeği, 1 adet 4'lü pil bloğu, 1 adet 10'lu pil bloğu, 1 adet 9'lu pil bloğu, 7 adet pil, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 400 kilo gıda malzemesi ile pek çok yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Ele geçen ve delil özelliğindeki malzemelere el konulurken öteki malzemeler yerinde yok edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal