Dışişlerin'den İtalya'ya Abdullah Öcalan Tepkisi: Utanç Verici Bir Gelişme

İtalya'nın Fossalto Belediyesi tarafından alınan kararla terörist başı Abdullah Öcalan'a 'fahri hemşehrilik' verilmesine Dışişlerinden sert bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bu caninin işlediği ağır insanlık suçlarını görmezden gelen utanç verici bir gelişmedir." ifadesi kullanıldı.

06.03.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-12:24) Dışişlerin'den İtalya'ya Abdullah Öcalan Tepkisi: Utanç Verici Bir Gelişme

İtalya'nın Fossaltı Belediyesi aldığı kararla terörist başı Abdullah Öcalan'a 'fahri hemşehrilik' verdi. Bu karar hayretle karşılanırken, Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İtalya'nın Fossalto Belediyesi'nce terörist başı Abdullah Öcalan'a fahri hemşehrilik verilmiş olması bu caninin işlediği ağır insanlık suçlarını görmezden gelen utanç verici bir gelişmedir." ifadelerine yer verildi.

"PKK'NIN VE ELEBAŞININ MEŞRULAŞTIRILMASI GİRİŞİMİNDEN BEYHUDEDİR"

Açıklamada, terörist başının 40 bini aşkım masum insanın katledilmesinden sorumlu olduğu vurgulanırken, "Uyuşturucu ve insan ticareti, kara para aklama, çocuk kaçırma ve diğer örgütlü suçlarda kabarık bir sicile sahip olan, AB terör örgütleri listesinde kayıtlı PKK'nın ve elebaşının meşrulaştırılması girişimleri beyhudedir. Ayrıca terörizmle mücadelede uluslararası işbirliği ruhuna tamamen aykırıdır." denildi.

"İŞ BİRLİĞİ BEKLENTİMİZİ BİR KEZ DAHA İFADE EDİYORUZ"

Daha önceki benzer kararlara da dikkat çekilen açıklamada, "İtalya'da bazı yerel yönetimlerin benzer kararlarının son örneğini teşkil eden bu girişim ve bundan sonra olabilecek benzer girişimlere karşı İtalyan makamlarından terör örgütüne karşı mücadelede işbirliği beklentimizi bir kez daha ifade ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal