Türkiye'den Mültecilere Yardım Projesi

Türkiye, Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler için umut olmaya devam ediyor. Yapılan proje ile Türkiye sınırına gelen mültecileri Suriye içerisinde tutmak için güvenli olan Fırat Kalkanı Bölgesinde briket evler yapılıyor.

06.03.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-11:16) Türkiye'den Mültecilere Yardım Projesi

Esed rejim güçlerinin saldırısı sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mülteciler için Türkiye umut oldu. Türkiye, diplomatik yönlerle Esed'in zulmünü durdurmak isterken, bir yandan da farklı kuruluşlarla göçmenleri güvenli bölgede tutmak için çabalıyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası terörden temizlenen güvenli bölgelere yönlendirilen mülteciler için çadır kentler kurulmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra birçok yerde de briket evlerin yapımına başlandı. Sivil toplum kuruluşlarının desteği alınarak yapılan briket evlerde, Esed'in zulmünden kaçan binlerce mülteci yaşayacak. 

İHH Kilis Basın Sorumlusu Yakup Alaca konu ile ilgili açıklamada bulundu ve yapılacak olan briket evlerinin bölgede ilk olduğunu belirtti. Yapılan evlerde ilk olarak 400 ailenin kalacağını söyleyen Alaca, göçün devam ettiğini belirterek, İdlib'ten gelenlerin Suriye içinde kalmalarının amaçlandığını aktardı. Herkesin kendi kültüründe ve ülkesinde yaşamasını istediklerini vurgulayan Alaca, evlerin 1 ay içerisinde teslim edileceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal