Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Stoltenberg İle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-AB ilişkileri ve Türkiye'nin S-400 alımını görüştü.

06.05.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-17:27)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-AB ilişkileri ve Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi alımı konularını değerlendirdi.

Çavuşoğlu ve Stoltenberg, NATO Konseyi ve NATO Akdeniz Diyaloğu Ortakları Toplantısı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde ikili ve heyetler arası görüşmeler düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i karşılamasından sonra başlayan görüşme hakkındaki değerlendirmesini, sosyal medya Twitter hesabında paylaştı.

Çavuşoğlu, paylaştığı mesajında, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le NATO-AB ilişkileri ve ülkemizin S-400 alımı dahil pek çok konuyu değerlendirdik. Londra'da gerçekleşecek olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın hazırlıklarını görüştük." sözlerini kullandı.

"NATO TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEDİR''

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Twitter hesabından görüşmeye ilişkin olarak bir fotoğraf ve mesaj paylaştı.

Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için tekrardan Ankara'da olmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye çok değerli bir müttefiktir ve NATO, ciddi güvenlik sınamalarıyla karşı karşıya olan Türkiye ile dayanışma içindedir." yorumunda bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal