YSK'nın İstanbul İçin 3 İhtimali Bulunuyor! İşte O İhtimaller...

YSK, İstanbul seçimleri ile ilgili kararını verecek. Buna göre kurulun önünde 3 ihtimal bulunuyor. İşte o ihtimaller...

06.05.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-17:00)

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu 13 bin 729 oy farkıyla kazandı. Fakat seçimlerin sonrasında AK Parti ve MHP seçim sonuçlarına itirazlar etti. İstanbul seçim sonuçlarına yapılan itirazlarda gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) döndü. Saat 14.30'da bir araya gelen kurul itirazları görüşmeye başladı.

AK PARTİ VE MHP, OLAĞANÜSTÜ İTİRAZDA BULUNMUŞTU

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına, MHP ise İstanbul'un tamamı ve Maltepe seçim sonuçlarına dönük olağanüstü itiraz etmişti.

YSK, o başvuruların sonrasında ara kararlar verdi. İstanbul'daki ilçe seçim kurulları tarafından toplam 46 bin 447 seçmenin durumunun ve sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük olduğu iddiasının soruşturulmasını istedi.

İddiaları soruşturan İstanbul'daki 39 İlçe Seçim Kurulu raporlarını YSK'ya yolladı. YSK üyeleri, o raporları soruşturacak. Bu sürecin sonrasında da İstanbul seçim sonuçlarıyla alakalı son karar verilecek.

3 İHTİMAL

YSK'nın alabileceği kararla alakalı 3 ihtimal var.

1- Büyükşehir seçimi iptali

Seçimin iptali ve tekrarlanmasına karar verebilir, İmamoğlu'nun mazbatası iptal edilebilir. Aynı adaylar ve aynı seçmen kütükleri ile 2 Haziran'da İBB seçimi tekrarlanabilir.

2- İki ilçede seçim iptali

Maltepe ve Büyükçekmece'de tam kanunsuzluk gerekçesiyle birinde veya ikisinde birden seçim iptal edilebilir.

3- İtirazların reddi

İstanbul seçimine yönelik işlemler sona ermiş olacak. İmamoğlu belediye başkanlığı vazifesini sürdürecek. YSK kesin sonuçları açıklayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal