Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Sembollerimizi Kimse Yasaklayamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya'daki skandal karara ilişkin, "Bozkurt işaretinin, bölücü terör örgütünün paçavralarıyla aynı sınıfa girmesi Avusturya'daki Türk ve İslam düşmanlığının yansımasıdır" dedi ardından da "Bozkurt" ve "Rabia" işareti yaparak tepki gösterdi.

04.03.2019-18:51 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-18:39) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Sembollerimizi Kimse Yasaklayamaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu MHP Hatay İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

"MUTLULUK DUYUYORUM"

Hatay'da MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, orada bulunan partililere bir konuşma yaptı. Bakan Çavuşoğlu, kentte AK Parti ve MHP'nin teşkilatları ve tüm tabanının, kardeş gibi el ele, omuz omuza çalıştığının kendisine iletildiğini anlatan Çavuşoğlu, bundan da çok büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

TÜRK VE İSLAM DÜŞMANLIĞININ BİR YANSIMASI

Avusturya'daki skandal "Sembol Yasası"na da değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bozkurt işaretinin bu yasanın içine girmesi, yani bölücü terör örgütünün yine sembolleriyle, paçavralarıyla aynı sınıfa girmesi Avusturya'daki Türk ve İslam düşmanlığının bir yansımasıdır. En son o çabalar da beyhude oldu ve meclisten bu şekilde geçti ve onaylandı." ifadelerini kullandı.

"AVUSTURYA'YA GİTTİĞİM ZAMAN HEM BOZKURT HEM RABİA YAPACAĞIM"

Çavuşoğlu, konuşması sırasında bozkurt ve Rabia işareti yaparak "Ben de kendisine 'Hiç kusura bakma Avusturya'ya geldiğim zaman ilk bu işareti yapacak ben olacağım ve bu yasağı deleceğim' dedim. 'Bozkurt ile Rabia işaretini birlikte yapacağım' dedim." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal