Cumhurbaşkanlığı'ndan İsrail'in Küstah Açıklamalarına Sert Cevap

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun Türkiye'yi suçlayan küstah açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı Sözücüs İbrahim Kalın'dan cevap geldi. Kalın, "Siyonist, ırkçı devletin başbakanı, Cumhurbaşkanımıza insan hakları dersi veremez" dedi.

24.07.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-16:15) Cumhurbaşkanlığı'ndan İsrail'in Küstah Açıklamalarına Sert Cevap

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye Suriyelileri ve Kürtleri katlediyor" diyen İsrail Başbakanı Netanyahu için "Siyonist, ırkçı devletin başbakanı, Cumhurbaşkanımıza insan hakları dersi veremez" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YAHUDİ ULUS DEVLET KANUNU'NU ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında İsrail meclisinde kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu'nu eleştirmişti. Erdoğan, "Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir kuşkuya yer vermeyecek biçimde kanıtıdır." ifadelerini kullanmıştı.

NETANYAHU "TÜRKİYE'NİN KARANLIK BİR DİKTATÖRLÜĞE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ" SÖYLEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Netanyahu ise açıklama gerçekleştirerek, "Türkiye'nin karanlık bir diktatörlüğe dönüştüğünü" ifade etmişti. Netanyahu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerinin kendileri için bir iltifat olduğunu söylemişti.

"KÜRTLER VE SURİYELİLER KATLEDİLİYOR"

İsrail lideri, Türkiye'nin terör mücadelesine de dil uzattı. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile devam eden mücadelesine "Kürtler katlediliyor" dedi. Netanyahu, milyonlarca Suriyeliye kol kanat geren Türkiye'yi "Suriyelileri öldürmekle" itham etti.

"SİYONİST, IRKÇI ÜLKENİN BAŞBAKANI, BAŞBAKANIMIZA DERS VEREMEZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye Suriyelileri ve Kürtleri katlediyor" diyen İsrail Başbakanı Netanyahu için "Siyonist, ırkçı devleti başbakanı, Cumhurbaşkanımıza insan hakları dersi veremez" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal