Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesini Verdiği Projenin Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün müjdesini verdiği Haliç Tersane Bilim Merkezi'nin bugün ayrıntıları ortaya çıktı. Projenin yapımı 3 sene sürecek ve toplamda 100 milyon liraya mal olacak.

16.06.2018-17:13 - (Son Güncelleme: 16.06.2018-17:21)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabı üstünden müjdesini verdiği Haliç Tersane Bilim Merkezi Projesinin ayrıntıları gün yüzüne çıktı.

MÜLKİYET HAKKI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN

İBB'den edinilen bilgiye göre, Beyoğlu İlçesi Bedrettin Mahallesi'nde yapılması planlanan projenin mülkiyet hakkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait.

74 BİN 940 METREKARE ALANIN ÜZERİNE KURULACAK

BİMTAŞ'ın proje müellifi olduğu projenin peyzaj bölümü 43 bin 961 metrekare, toplam proje alanı ise 74 bin 940 metrekare. Proje, FAZ 1 uygulama proje aşaması bitirilmiş olup 2 numaralı koruma kuruluna uygun görüş için sevk edildi.

DİJİTAL KÜTÜPHANE VE SERGİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Haliç Tersane Bilim Merkezi'nde, giriş holü ve müze mağazası, sergi holü, sinema salonu, kuluçka ve hızlandırma merkezi ve dene yap teknoloji atölyesi, dijital kütüphane, restoran ve kafeterya, deneyim merkezi, eğitim atölyeleri, sergi üretim ve bakım atölyesi ve inovasyon merkezi yer alacak.

YILDA 2 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR

Merkez senede 2 milyon ziyaretçiyi ağırlaması tahmin ediliyor.

100 MİLYON LİRA BÜTÇEYLE HAYATA GEÇİRİLECEK

Projenin 8 bin metrekarelik yerde ve 100 milyon lira bütçe ile faal hale getirilerek 3 sene devam edeceği söylenen paylaşımda, merkezin senede 2 milyon ziyaretçiyi konuk edeceği tahmin ediliyor. Paylaşımda şu ayrıntılar yer almıştı; "Söz konusu yerde uluslararası saygınlığı olan bir teknoloji merkezi, dijital tematik kütüphane ve inavosyan merkezi, eğitim programları, atölye ve bilim gösterileri."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal