Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 Ülkeye Ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Japonya'da G20 Liderler Zirvesi'n, daha sonra Çin ve Bosna Hersek'i ziyaret edecek

24.06.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-11:21)

Türkiye dış politikada yoğun bir diplomasi trafiğine hazırlanıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hatırlatmada bulunarak; Japonya, Çin ve Bosna Hersek'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Başkan Erdoğan, "Türkiye'nin önündeki tüm iç ve dış meselelere, milli menfaatlerimiz doğrultusunda titizlikle eğilmeye devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

G20 LİDERLER ZİRVESİ'NDE TRUMP VE PUTIN İLE BİR ARAYA GELECEK  

Cumhurbaşkanı'nın ilk durağı Japonya'nın Osaka şengrinde 28-29 Haziran'da gerçekleşecek olan G20 Liderler Zirvesi olacak.

Zirvede, S-400 hava ve füze savunma sistemlerinin ağırlıklı gündemlerden biri olacağı tahmin ediliyor. Erdoğan, sistemlerin teslimatından önce Rusya Devlet Başkanı Putin ile yikili bir görüşme yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile de bir araya gelecek. Suriye başta olmak üzere bölgesel meseleler detayı bir şekilde görüşülecek.

Erdoğan, S-400 alımına karşı çıkan Trump ile ile sorunlu mevzuları yüz yüze değerlendirecek.

ÇİN DEVLET BAŞKANI İLE TİCARET GÖRÜŞMESİ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ardından başkent Tokyo'da da temaslarda bulunacak. Erdoğan, Japonya temaslarından sonra Çin'e gidecek. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek.

Söz konusu görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler ile Çin'in "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" dahilinde ortak çalışmalar değerlendirilecek.

SON DURAK BOSNA HERSEK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son durağı ise, Bosna-Hersek olacak.

Erdoğan, Güney Avrupa ve Balkanlar Zirvesi'ne katılım sağlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal