Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Su-35 ve Su-57 Alınacak Mı" Sorusunu Cevapladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 krizinin ardından Rus yapımı Su-35 ve Su-57 uçaklarının alternatifler arasında olup olmadığı sorusuna "Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya" cevabını verdi.

29.08.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-09:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Su-35 ve Su-57 Alınacak Mı" Sorusunu Cevapladı

Moskova gezisinin sonrasında dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 krizinin ardından Rus yapımı Su-35 ve Su-57 uçaklarının alternatifler arasında olup olmadığı sorusuna "Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya" cevabını verdi.

Moskova gezisinin sonrasında dönüş yolunda basın mensuplarına açıklamalar yapan Erdoğan, Su-35 ve Su-57 uçaklarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

"F-35'LER NOKTASINDA BİZ PAZAR DEĞİLİZ"

"Su-35 ve Su-57 uçaklarını da incelediniz. F-35'lerin verilmemesi durumunda Türkiye bu uçakları alternatif olarak değerlendirebilir mi?" sorusuna Erdoğan'ın cevabı şöyle oldu:

"Bir defa şunun bilinmesi gerek; biz hiçbir zaman kendi bağımsızlık mücadelemizi birilerinin dudaklarının arasına bırakamayız. Uçak olsun, farklı savunma sistemleri olsun, helikopter olsun, bugüne dek biz bunların teminini yaptık. F-35'ler noktasında biz pazar değiliz. Biz burada üreticiyiz. Burada eğer ABD bizimle alakalı kararını verirse, bir defa buradaki 8-9 ülkenin her birine uçak başına nereden bakarsanız bakın 8-9 milyon dolar maliyet bindiriyor. Biz şu anda beklemedeyiz. Birkaç gün içinde Sayın Trump ile telefon görüşmemiz olacak. Onların son kararını da öğrendikten sonra hamlelerimizi yapacağız. Yani biz şu endişeyi taşımıyoruz; "Acaba bu olmazsa ne olur" diye bir şey yok. Her şey olur. Temin edebileceğimiz pazarlar çok."

Erdoğan, "Su-35 ve Su-57 uçakları da alternatifler arasında mı?" sorusuna da "Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya." diye cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal