Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Kayyum Sinyali: Önümüzde Çok Dosya Var

3 büyükşehire atanan kayyumlarla alakalı açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önlerinde birçok dosya olduğunu ve Meclis açıldığında bunların masaya yatırılacağını söyledi.

29.08.2019-09:03 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-08:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Kayyum Sinyali: Önümüzde Çok Dosya Var

HDP'li Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atanmasıyla alakalı açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis açıldığı andan itibaren bu noktada önümüzde birçok dosyalar var. Bu dosyaların tamamı masaya yatacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya gezisi dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Terörü, siyasi pozisyon elde etme aracı olarak kullanan iç ve dış faktörler var. Sizin silahla siyasetin ayrışmasına dönük kararlı tutumunuz bölgede cevap buldu, son yerel seçimlerde partiniz çok önemli başarı elde etti. Bu iç ve dış faktörlere mesajınız nedir? Türkiye'nin, PKK terör örgütünü tasfiyesi ne aşamada?" sorusuna cevap veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şunu tüm samimiyetimle ifade etmem gerek; muhalefetin terörle mücadele diye bir derdi yok. Terörle mücadele şu anda yalnızca Cumhur İttifakı'nın verdiği bir mücadeledir. Burada biz yanımızda yalnızca MHP'yi bulduk. Bunun haricinde herhangi bir siyasi terörle mücadelede bizim tarafımızda olmadı. Şu anda dağ taş demeden mücadelemiz devam ediyor.

KAYYUM SİNYALİ: YARGI VERECEK KARARLARI

Şimdi düşünün; Mardin Belediye Başkanı çok enteresandır. Neymiş, hastaymış. Hasta olduğu için adli kontrolle cezaevinden salındı. Bu kişi neydi? Mahkum değildi fakat tutukluydu. Adli kontrolle serbest bırakıldığı halde Ankara- İstanbul yolunda ana muhalefetin başıyla birlikte yürüyüş yaptı. Hasta hasta! Kusura bakmasınlar bunları da göz göre göre yutamayız.

Diyarbakır aynı. Van aynı. Bunların haricinde göreceksiniz, inşallah Meclis açıldığı andan itibaren bu noktada önümüzde birçok dosyalar mevcut. Bu dosyaların tamamı masaya yatacak. Ondan sonra da Meclis gereken kararını verecektir.

Benim seçim öncesi kampanyalarda söylediğim şeyler var. Siz sanıyor musunuz şu anda belediye başkanı olanların birçoğu hakkında herhangi bir soruşturma, kovuşturma ya da mahkeme dosyaları çıkmayacak. Çıkacak. Bunlar bizim duygusal olarak vereceğimiz kararlar değil. Yargı verecek kararları. Yargı ne karar verirse verecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal