Cumhurbaşkanı Erdoğan Şans Eseri Öğrendi, "Hemen Kapatın" Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Halisdemir'in oğlunun dershaneye gittiğini duyunca şoke oldu. Hemen Milli Eğitim Bakanlığı'nı arayan Erdoğan, "Hani kapanmıştı bu dershaneler. Bu defa kesin kapatın bu dershaneleri" diye talimat verdi.

31.08.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 31.08.2018-10:54)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'tek ders kursu' ismi altında açılan merdiven altı dershanelerin kapatılması emrini verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci defa kaçak dershanecilik yapan kurslar ile alakalı denetim ve kapatma operasyonu başlattı.

TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in oğlu Doğan Ertuğrul Halisdemir'in sınava hazırlık için dershaneden geldiğini ifade etmesi ardından merdiven altı dershaneciliğin halen sürdüğünü haber aldı.

"BU KEZ KESİN KAPATIN"

Sabah Gazetesi'nden Safure Cantürk'ün aktardığına göre; Dershanelerin tekrar ailelerin parasını sömürmeye başladığını haber alan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nı arayarak "Hani kapanmıştı bu dershaneler. Bu defa kesin kapatın bu dershaneleri" diye emir verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kursların kapatılması için çalışma başlattı.

KAPATILMA SÜRECİ BAŞLATILACAK

Tek ders kursu ismi altında MEB'den izin alan bütün merkezlerin sınava hazırlık olarak dershanecilik yaptıkları belirlendi. Ailelerin bu yıl kurslara ücretleri verdikleri ve öğretmenlerle sözleşme yapıldığı için MEB, gelecek sene için ailelere bu kurslara çocuklarını yollamamaları duyurusu gerçeleştirilecek. Merkezlerle alakalı idari işlem yapılarak kapatılma süreci başlatılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal