Cumhurbaşkanı Erdoğan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Kanunu İmzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasayı onayladı. 'Yetki Kanunu' ve 20 yeni üniversitenin kurulmasını öngören 2 kanunu imzaladı.

17.05.2018-16:06 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:40)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören yasayı ve vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren yasayı Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile uygulamaya geçirme olanağı sağlayan "Yetki Kanunu"nu, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanunu ve 20 yeni üniversite kurulmasını öngören yasayı imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca bazı yasaları onayladı.    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği kanunlar şu şekilde:

"7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 7142 sayılı 6771 Sayılı Kanunla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun."    

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal