Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019 Yılını 'Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı' İlan Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in cenaze töreninde konuştu. 2019 yılının 'Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı' olarak ilan edileceğini açıkladı.

01.07.2018-14:27 - (Son Güncelleme: 01.07.2018-15:40)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in cenazesinde açıklama yaptı.

"Fuat Sezgin Hocamızı tanıdığım andan itibaren gerçekten ilim noktasında nasıl kararlı bir insan olduğunu gördüm" şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Hocamızın hayatı boyunca pek çok eseri var, gerek İslam, bilim, düşünce, fizik, tıp, astronomi ve diğer alanlarda kaleme aldığı bu eserleriyle birlikte olayı şöyle cilt olarak raflara dizdiğimizde 1300 ciltlik bir eser ki bunun bir takımı da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde yerini almış vaziyette’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’2019 yılını inşallah, 'Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı' olarak ilan edeceğiz. Bunun da talimatını verdik" ifadelerini kullandı.

"YURT DIŞINDAKİ ESERLERİNİN GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Prof. Dr. Fuat Sezgin'in yaşamı boyunca birçok eseri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek İslam, bilim, düşünce, fizik, tıp, astronomi ve diğer alanlarda kaleme aldığı bu eserleriyle birlikte olayı şöyle cilt olarak raflara dizdiğimizde 1300 ciltlik bir eser ki bunun bir takımı da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde yerini almış vaziyette’’ diye konuştu.

Fuat Sezgin'in yurt dışındaki eserlerinin de getirilmesi iççin çalışmaların devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradaki vakıf yönetimi bu konuyu sıkı bir takipte. Onların gelişiyle birlikte gerek buradaki müze gerek kütüphane çok daha güçlü bir hale gelecek’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal