CHP'li Deniz Baykal Genç Vekil Adayına Şimon Peres'i Örnek Gösterdi

CHP'nin en yaşlı vekil adayı Deniz Baykal ile en genç adayı İsmail Hakkı Gül bir araya geldi. Baykal, genç adaya kendisine bir örnek seçmesini tavsiye ederken, Şimon Peres'i de örnekler arasında gösterdi.

20.06.2018-15:27 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-15:16) CHP'li Deniz Baykal Genç Vekil Adayına Şimon Peres'i Örnek Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) en genç ve en yaşlı vekil adayları Antalya'dan. Biri 1. sıradan aday olan 80 yaşındaki Deniz Baykal, diğeri 16. sıradan aday olan 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül.

EN YAŞLIDAN EN GENCE TAVSİYELER

Gül, Baykal'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sunarken Baykal da tecrübelerini aktardı. Gül'e kendisi için bir rol model bulmasını tavsiye eden Baykal'ın Ortadoğu'yu kan gölüne döndüren Şimon Peres'i örnek olarak göstermesi ise şaşırttı.

"LİDERİNE DİKKAT ET"

Diğer şaşırtan öneride liderin yanlış yola saparsa sen ona uyma önerisi oldu. Böylece Baykal'ın partisinin liderine güvenmediği bir defa daha gün yüzüne çıktı.

Bu konuşmayı Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök köşesinde yazdı:

Ufak siyaset yapma. Şahsın için siyasetten uzak kal. Yüksek siyaset yap. Yani halkiçin, devlet için, millet için siyaset yap.

Siyaset yaparken insanlıktan kopma, insanlığını ve insanlığı unutma.

Partin, liderin yanlış yola saparsa sakın ona uyma. Partini insani bir siyasetin çizgisine çekmeye uğraş.

Rakiplerinle mücadele ederken şahsi kavgaya girme. Unutma siyaset bir tutumdur. Koşullar ne olursa olsun bu tutum vazgeçilmemesi lazım olan bir sorumluluktur.

"ŞİMON PERES'İ ÖRNEK AL"

Kendisine sağlam rol modelleri tercih et. Ben Atatürk ve İsmet İnönü gibi büyük kişilerin takipçisiyim. İkinci Dünya Savaşı’nda ülkelerini bu sıkıntılarından salimen ve başarı ile çıkaran Churchill ve Roosevelt gibi devlet adamlarını iyi araştırdım. Şimon Peres’in deneyimi nasıl bir devlet aklı şekline getirdiğini gözlemledim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal