CHP'li Belediyenin Oy Vermeyen Ninelerden İntikamı

İzmir merkeze hemen hemen 100 km mesafede olan Torbalı ilçesine bağlı Dağtekke köy meydanında köy halkı için önceki dönem açılan pazar alanı Torbalı belediyesi tarafından yıktı.

15.09.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-16:57) CHP'li Belediyenin Oy Vermeyen Ninelerden İntikamı

Köy kadınlarının üretimi yaptığı doğal ve organik mahsullerin satıldığı köy meydanındaki pazar alanında tezgahları yıkılan hanımlar ile yaşlı teyzeler göz yaşlarına hakim olamadı, tezgahlarının birdenbire bir haber dahi verilmeden yıkılmasına köy halkından tepki yağdı, kadınlar kendi yaptıkları doğal ve organik mahsullerin satabilecekleri pazar alanlarını görevlilerden geri talep ettiklerini, üretim yaptıklarını ev ekonomilerine destek olduklarını belirttiler.

Köyde yaşayan bir vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:

'Burası aynı zamanda bir satış noktasıdır. Burada ürünler satışa sunuluyor. Satılan ürünler sayesinde arkadaşlarımız ufakta olsa bir harçlık alıyorlar. Kendi yaptıkları ürünleri yine burada pazarlıyorlar.

Önceki dönem belediye tarafından tahsis edilen dükkanlarda bir araya gelen ev hanımları, hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de kaybolan kültürleri ve ürünleri yaşatmaya çalışıyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerini çalışan ve yapamayan kadınlara yapıyorlar buda hanımlara ve evlerine ek gelir oluyordu.'

PAZAR ALANININ ESKİ HALİ

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal