İzmir'de 44 Aracın Hasar Aldığı Orman Yangının Sebebi Ortaya Çıktı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde otluk bölgede başladıktan sonra ormana sıçrayan ve park halinde olan 44 aracı da küle dönüştüren yangınla alakalı kritik bir gelişme yaşandı. Feci hadisede, yangının sebebinin sigara izmariti olduğu ortaya çıktı.

28.08.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 28.08.2020-17:49) İzmir'de 44 Aracın Hasar Aldığı Orman Yangının Sebebi Ortaya Çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sığacık Mahallesi Ekmeksiz Plajı etrafında 23 Ağustos tarihinde otluk bölgede meydana gelen yangınla ilgili raporunu tamamladı.

AA'da yer alan haberine göre yangın sonucunda beş hektarlık alanın hasar aldığı kaydedilen raporda, yangın sebebiyle ormanlık alanın etrafındaki boş arazide ve yolda park halindeki 33 aracın tamamen yandığı, 11 aracın da oldukça hasar aldığı aktarıldı.

Raporda, yangının çıkış sebebi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Yapılan tetkikte, yangın başlangıcının yol kenarındaki orman ve park eden araçların bitişiğinde bulunan boş arazi içerisindeki kuru otluk ve çalılık alanda olduğu görüldü.

Araştırmada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sehven düşürülen veya atılan sönmemiş sigara izmaritinin kolay yanıcı otları tutuşturması ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle yakın konumdaki çalılıklara, ormanlık alana, arazi içerisindeki ve yol boyunca sağlı sollu park halindeki araçlara sirayet etmesi sonucu yangın çıkmış olabileceği kanaatine varılmıştır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal