Bursa'daki FETÖ Davasında Karar Verildi

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması bünyesinde, içlerinde adliye eski katiplerinin de yer aldığı, 7'si tutuklu 94 sanığın yargılanması devam ediyor.

09.11.2018-13:18 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-13:11) Bursa'daki FETÖ Davasında Karar Verildi

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması bünyesinde, içlerinde adliye eski katiplerinin de yer aldığı, 7'si tutuklu 94 sanığın yargılanması devam ediyor. Cumhuriyet savcısı 29 sanık ile ilgili hapis cezası talep etti. Mahkeme 3 sanığın tahliyesine için karar verdi.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bakılan davanın duruşmasında bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanık yakınları da yer aldı. Duruşmada, sanıkların tutukluluk durumlarına yönelik savunmaları dinlendi. Sanıklar, uzun tutukluluk zamanlarına ve sağlık durumlarını gerekçe göstererek tahliyelerini talep etti. Savcı, mütalaasında, 22 sanığa terör örgütü üyeliğinden, 7 sanığa silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan hapis cezaları verilmesini, 26 sanık ile ilgili dosyanın tefrik edilmesini, 39 sanığın beraatini, tutuklu sanıklar Oğuz S., Ekrem Ö. ve Tunahan Ö.'nun ise tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti kısa bir süreden sonra tekrar toplanarak, sanıklara, mütalaaya yönelik savunmalarını yapmaları için süre tanınmasına, tutuklu sanıklar Ekrem Ö., Tunahan Ö. ve Oğuz S.'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal