Bursa'da Düğün ve Nişan Törenlerine 2 Saat Sınırı

Bursa Valiliği, koronavirüs önlemleri çerçevesinde düğün, nişan, sünnet düğünlerine iki saat sınırı geldi. Düğün konvoylarına da 10 araç kısıtlandırılması getirilen şehirde, düğünlerin ve başka etkinliklerin açık alanda, 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde planlanması talep edildi.

11.08.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-17:47) Bursa'da Düğün ve Nişan Törenlerine 2 Saat Sınırı

Bursa Valiliği, şehirde sosyal mesafe kuralına riayet edilmemesi ve maske kullanılmaması sebebiyle düğün, nişan, sünnet düğünü benzeri toplu etkinlikler için yeni tedbirler aldı. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından verilen kararlar doğrultusunda, düğün, nişan ve sünnet, aynı gün içerisinde en çok iki saat sürecek şekilde olacak. Bu gibi faaliyetlerden önce kaymakamlıklara bilgi aktarılacak.

Düğün konvoyları da en çok 10 araç ile oluşturulacak. Yemek ile ikramlar da mümkünse ambalajlı bir şekilde servis edilecek.

Bursa Valiliği yeni tedbirlerle alakalı yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

'Son zamanlarda halkımızın temizlik kurallarının uygulanmasında yaşadığı eksiklikler, sosyal mesafenin korunamaması, maske kullanımında hassasiyetin azalması ve tüm bunların sonucu vaka sayılarının artması nedeniyle kısıtlaması esnetilen ya da kaldırılan bazı konularda kısıtlama kararlarının, salgının yayılma hızını düşürmek, istenmeyen sonuçlarını engellemek ve en nihayetinde de toplum sağlığını korumak amacıyla tekrar uygulamaya koyulması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Gelinen noktada düğünler ve mevlidler ile asker uğurlama eğlencelerinde ek tedbirler alınması zorunluluğu ortaya çıkmıştır.'

Bütün toplu etkinliklerin 10.00 ile 24.00 saatleri arasında, iki saatte bitecek şekilde planlanması gerektiği belirtilen açıklamada, saat aralığının emniyet güçleri ile kaymakamlıklara dilekçeyle bildirilmesi gerektiği aktarıldı.

Düğün, nişan, kına, mevlid, sünnet etkinliklerinin mümkünse açık alanda ve 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde planlanması belirtilen açıklamada, 'Tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal