İçişleri Bakanlığı'ndan Düğün Genelgesi

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, 'Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri' konulu genelge gönderdi.

07.08.2020-15:14 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-16:24) İçişleri Bakanlığı'ndan Düğün Genelgesi

Türkiye genelinde bugün ve hafta sonu düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerde denetim gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Ülke genelinde bugün ve hafta sonu düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerde denetim gerçekleştirilecek. Denetimler, sahil bölgelerinde yer alan plaj, kafe, kafetarya, restoran ve eğlence yerleri ile eğlence yerlerine dönüşebilen tekne ve yatlarda da düzenlenecek. Daha önce en az iki defa tedbirlere uymadığı tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelere, denetimlerde aykırılık tespit edilmesi halinde 1-3 gün süreyle faaliyeti durdurma cezası uygulanacak' ifadelerine yer verildi.

Genelgede, kontrollü sosyal yaşam sürecinde temel prensipler olan temizlik, maske ile mesafe kurallarının yanında bütün iş kolları ve yaşam alanları için belirtilen önlemlere/kurallara uyulması ve vali/kaymakamların koordinasyonunda yapılan kontrol çalışmalarının pandemiyle mücadelenin başarısı bakımından oldukça önemli olduğuna işaret edildi.

ALINAN ÖNLEMLERE BAKILACAK

Yaz mevsimi sebebiyle artan nişan/düğün benzeri organizasyonlardan ya da bilhassa sahil bölgelerindeki turizm beldelerindeki yoğunluk sebebiyle vatandaşların daha sık gruplar halinde toplandığı, belirlenen kural ile önlemlere yer yer yeterince uyulmadığı, bu durumunda bulaşıcılığı oldukça yüksek olan koronavirüs salgınının yayılım hızını artırdığı belirtildi.

Genelgede, 7 Ağustos Cuma, 8 Ağustos Cumartesi ile 9 Ağustos Pazar günlerinde; düğün, kına gecesi, nişan, sünnet düğünü vb. organizasyonlarda kontroller yapılacağı bildirildi.

Bu çerçevede; bütün şehir ve ilçelerde gerçekleştirilecek her türlü düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü benzeri etkinliklerin hepsinin (düğün salonu, kır düğünü, köy/sokak düğünü vb.), Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce valiliklere yollanan genelgelerle alınan koranavirüs önlemlerine bakılacak.

Düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü benzeri etkinliklerle ilgili yapılacak kontrollerde, gerek katılımcı olarak olan vatandaşların gerekse organizasyonu yapan (salon düğünü şeklinde ise işletmecilerin, köy/sokak düğünü şeklinde ise düğün sahibi olarak taahhütname verenlerin) tarafların sorumluluklarına uyup uymadıkları ayrıntılı bir şekilde denetlenecek.

SAHİL BÖLGELERİNE DENETİM YAPILACAK

Sahil bölgelerindeki turizm beldelerindeki vatandaşların kalabalık halinde bir arada olabilecekleri; plajların, sahillerdeki parti tarzı (beach club vb.) eğlence yerlerinin, bilhassa akşam saatlerinden itibaren eğlence mekanlarına dönüşebilecek kafe, restoran, kafeterya vb. işletmelerin, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile daha önce yollanan genelgelerle düzenlenen koronavirüs önlemleri çerçevesinde yapılacak.

Kontroller, aynı hedeflerle kullanılabilen tekne, yat benzeri deniz araçlarını da barındıracak ve gerekirse denizden de yapılabilecek halde planlanacak. Kontroller esnasında yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmeyecek şekilde sivil giysili personel görev alacak.

FAALİYET KESME CEZASI

Kontrol görevlilerinin her bir iş dalında veya mekanın uzmanlık bilgisi dikkate alınarak alakalı kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) köy/mahalle muhtarlarıyla meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde düzenlenecek.

Kontrol çalışmalarının etkinliği ve görünürlüğü maksimum düzeyde tutulacak. Kontroller esnasında bu alanlarda olan vatandaşlar için rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara ağırlık verilecek.

Daha öncesinde minimum iki kez kurallara aykırılık belirlenen uyarılan veya idari para cezası uygulanan işletmelerde, bu kontroller esnasında da aykırılıkların belirlenmesi durumunda 30.07.2020 tarihinde şehirlere yollanan genelge kararlarına göre 1-3 gün süreyle çalışmalarının kesilmesi cezası uygulanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal