Bakıma Muhtaç Raporu Nereden Alınır? Bakıma Muhtaç Raporu Nasıl Alınır? Şartlar Nelerdir?

Devletimiz muhtaç vatandaşlarımıza sahip çıkmayı sürdürüyor. Bakıma muhtaç ya da engelli kişilere devlet tarafından aylık olarak evde bakım maaşı veriliyor. Bakıma muhtaç parası alabilmek için bakıma muhtaç raporu almak lazım. Bakıma muhtaç raporu nasıl alınır? Bakıma muhtaç raporu nereden alınır?

26.06.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-09:47)

Engelli veya hasta olan bakıma muhtaç kişilere devletimiz tarafından sağlanan bakıma muhtaç aylığı için bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullardan biri de bakıma muhtaç raporu almaktır. Yetkili sağlık kuruluşları tarafından verilen rapor ile beraber;

  • İstenen diğer koşulların yerine getirilmesi,
  • Uygun başvurunun yapılması,
  • Başvuru şartlarının yerine getirilme kontrolü,
  • Bakıma muhtaç aylığının bağlanması


Gibi aşamaları yapılarak bakıma muhtaç aylığı almak hakkı kazanacaksınız. Bu sürecin sona ermesi için bu raporun nereden ve nasıl alınacağının önemi oldukça büyüktür. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bu raporun nereden alınacağı ile alakalı koşullar belli olmuştur.

EVDE BAKIM MAAŞI

Evlerinde kendilerine bakamayan yaşlı, hasta, bakıma muhtaç veya engelli vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını çözmek için devletimiz belli bir oranda para ödemektedir. Bu vatandaşların ekonomik mağduriyetlerini gidermek için bu adımları atan T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir takım ödenekler ayrılmaktadır.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş olan hastaneler tarafından verilen evde bakım maaşının ne kadar olduğu netleşti. 2019 Ocak ile beraber evde bakım maaşı şu kadar oldu;

Aylık 1.305 TL,

Yıllık 15.660 TL

Şeklinde tespit edilmiştir. Bu maaşlar memur zammına endekslidir. Temmuz ayında evde bakım parasına zam yapılacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal