6 Ayı Tamamlayan Askerler Ne Zaman Terhis Olacak?

Askerlik kanununun Meclis'ten geçmesinin ardından binlerce asker erken terhis olmak için haber bekliyor. Alınan bilgilere göre 6 ayını bitiren askerler cuma günü terhis olacak.

26.06.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-09:40)

Yenilenen İstanbul seçimi öncesi görüşülmeye başkanan ve seçimler sebebiyle bu haftaya saran 7179 Sayılı Askeralma Kanunu dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalamasının sonrasında bugün Resmi Gazetede yayınlandı.

TERHİSLER CUMA GÜNÜ

Bu haberi sevinçle karşılayan askerler ne zaman terhis olacaklarını merak ediyor Resmi Gazetede paylaşılan karar birlik komutanlarına vardı. Fakat, yaklaşık 130 bin askerin terhis işlemlerinin bugün içerisinde bitmesi beklenmiyor. Bu nedenle erken terhis bekleyen askerler, cuma günü kışlalarınan çıkacak.

ASKERLİK 6 AYA İNDİ

Kanuna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her erkek için askerlik çağı, nüfus kayıtlarına göre, 20 yaşına girilen senede 1 Ocak'tan başlayıp, 41 yaşına girilen senede 1 Ocak'ta bitecek.

Buna göre, hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Ayrıca askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek.

BEDELLİ KALICI HALE GELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacı göz önüne alınarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek sayıda yükümlü, 240 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı neticesinde bulunacak bedel miktarını peşin vermeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini bitirmeleri durumunda askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal