AYT'nin Usian Bolt'u

Milyonlarca aday bugün AYT sınavına girdi. Sınava girmek için 15 dakika kuralına takılmamaya çalışan öğrenciler, erkenden sınav binalarına gitseler de bazı öğrenciler bu kurala bakıldı.

01.07.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 01.07.2018-16:54)

Hayalindeki üniversiteye gitmek için milyonlarca öğrencinin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15'te başladı.

Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullara gelen öğrenciler, kimlik kontrolü yapılarak sınava girecekleri binalara alındı.

GEÇ KALANLAR ALINMADI

Sınav binalarının kapıları saat 10.00'da kapatılarak bu saatten sonra gelen adaylar sınava bu kritik sınava alınmadı.

Adaylar bu kurala takılmamak için elinden geleni yaptı ama maalesef adaylardan bazıları bu kurala takıldı.

ÖSYM BAŞKANI KONUŞTU

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) lojistik olarak ÖSYM tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu olduğunu ifade ederek, "Her iki oturum da tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı’’ diye konuştu.

Başkan Mahmut Özer, AA’ya verdiği röportajda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) ise bugün sonlandığını belirtti.

EN BÜYÜK SINAV ORGANİZASYONU

TYT sınavına 2 milyon 381 bin 784 adayın, bugünkü AYT sınavına ise 2 milyon 19 bin 853 adayın müracaat ettiğini dile getiren ÖSYM Başkanı Özer, "Bu sınav, şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM’nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonuydu. Her iki oturum da tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle bir sınavı tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize ve değerli ailelerine hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal