Ehliyette Bir Dönem Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle beraber kurs veren kurumlar ve sürücü adayları için önemli değişikler getirildi.

01.07.2018-16:16 - (Son Güncelleme: 01.07.2018-19:19)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı ve ehliyette sürücüler ve kurs yerleri için önemli değişikliklere gidildi.

"DÖNEM AÇMAMA CEZASI" YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Yapılan değişikliklere göre, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarında direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında başarısız olan sürücülerin oranının yüzde 55 ve üstünde olması halinde kurs hakkında verilen "dönem açmama cezası" mevzuattan kaldırıldı.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kursu açılışlarının il ve ilçelerin nüfusu dikkate alınarak yapılması uygulamasına yapılan değişikle beraber son verildi. Kurs yerlerinin, müstakil binalarda açılmasına dair yeni bir düzenleme yapıldı.

TELAFİ DERSLERİ VERİLECEK

Bu kurslarda görev yapan eğitim personelinin izinli veya raporlu olması sebebiyle yapılamayan dersler telafi edilmek mecburiyetine tabi tutuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından çalışana dair açılan sürücü kurslarında, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına ait sınav vasıtaları kullanılabilecek.

DİREKSİYON EĞİTİMİ UYGULAMA SINAVINDA DEĞİŞİKLİK

Yeni değişikliklerle beraber direksiyon eğitimi uygulama sınavlarında geri geri park alanında olduğu gibi geri geri "L" alanında da vasıtada bulunan komisyon başkanı ve usta öğretici araçtan inerek sürücüyü gözlemleyecek ve not verecek.

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının mevcut binalarında ve 1 Ocak 2020 yılına kadar nakillerinde müstakil bina koşulu aranmayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal