Akciğer Kisti Olan Kadın İlk Defa Denenen Bir Yöntemle Kurtarıldı

Elazığ'da bir kadına 2 ay önce akciğerlerinde kist olduğu teşhisi konuldu. Şanslı hasta ilk defa denenen bir yöntem sayesinde kistlerden kurtuldu.

06.02.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:43) Akciğer Kisti Olan Kadın İlk Defa Denenen Bir Yöntemle Kurtarıldı

27 yaşındaki Kübra Ayşe Yeşilkaya, yaklaşık 2 ay önce öksürük şikayeti ile bir hastaneye gitti. Gerçekleştirilen tahliller neticesinde Yeşilkaya'nın sağ ve sol akciğerinde hayvandan geçtiği tahmin edilen kist hidatik (akciğer kisti) teşhisi konuldu. Bunun ardından gittiği hastanelerden genç kadına tedavisinin açık yöntem ameliyatla yapılabileceği bildirildi. Son olarak Medical Park Elazığ Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli'ye ulaşan hastaya, operasyonun kapalı yöntemle yapabileceği bildirildi. Bunun ardından hasta, Dr. Kermenli, bölgede ilk kez Videotorakoskopik Cerrahi ve Endobag yöntemini uygulayarak kistleri aldı.

"HEM SAĞ HEM SOL TARAFA MÜDAHALE EDEBİLİYORUZ"

Operasyonla alakalı bilgi aktaran Op. Dr. Tayfun Kermenli, "Ayşe Hanım'a bölgede ilk kez gerçekleştirilen bir yöntem uyguladık. Bu sayede hasta hem daha çabuk toparladı, hem de daha az ağrı hissetmeye başladı. Kapalı yöntemle ameliyatın avantajı aynı seansta hem sağ taraf hem de sol tarafa müdahale edebiliyor olmamız. Çünkü açık yöntemle ve iki taraflı yapılacağı hallerde çoğunlukla ameliyat 10 ya da 15 gün arayla gerçekleştiriliyor" dedi.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Kist hidatik hastalığının çoğunlukla hayvanlardan geçtiğini söyleyen Op. Dr. Tayfun Kermenli, "Kist hidatik hastalığı özellikle bölgemizde hayvancılığın yaygın olması sebebiyle daha çok görülüyor. Bu hastalık, gelişmekte olan ülkelerde daha sık görülebiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal