Tebligatlar Artık Elektronik Ortamdan Gönderilecek

Ticaret Bakanlığı ve PTT ortaklığı ile gerçekleştirilen çalışmalar sona erdi. Artık tebligatlar internet ortamından gönderilecek.

06.02.2019-15:29 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:24) Tebligatlar Artık Elektronik Ortamdan Gönderilecek

Ticaret Bakanlığı ile PTT ortaklığıyla yürütülmekte olan e-tebligat çalışmalarında mutlu sona gelindi. 7201 sayılı Tebligat Kanununun 7/a maddesi ve 06.12.2018 tarihinde yayımlanan Elektronik Tebligat Yönetmeliği hükümleri uyarınca, PTT A.Ş. tarafından ticaret firmaları için oluşturulan elektronik tebligat adresleri hizmeti başladı.

Mesele ile alakalı bilgilendirmeler yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Resmi gazetede yayımlanan ‘Ulusal Elektronik Tebligat Yönetmeliği’ çerçevesinde, tebligat çıkarmaya yetkisi olan kurumların, tebligatları belirli gerçek ve tüzel kişilere elektronik ortam ile göndermeleri mecburi duruma geldi.

Yönetmeliğe göre, tebligatlar aralarında bakanlıkların, mahallî idarelerin de olduğu kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu iktisâdî teşebbüsleri ile bunların bağlı ortaklıkları müessese ve işletmelerine, sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait diğer ortaklıklara elektronik yolla gerçekleştirilecek. Bu sistem 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya konuldu. Bu süreç içinde e-tebligat adreslerinin belirlenmesi için lazım olan kurum, birlik ve kuruluşlara yazılar gönderildi. Bu kurumlardan, kendileriyle çalışan tüm şirketlerin elektronik tebligat adreslerinin kurulması için bilgiler talep edildi. Bilgilerin toplanması neticesinde, tebligatlar artık Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi kanalı ile ulaştırılacak.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal