AK Parti'nin İstanbul Anketinden Kadir Topbaş Çıktı!

AK Parti yerel seçimler ile alakalı adaylarını belirlemeye çalışırken İstanbul için sürpriz bir adayın ismi konuşuluyor. Yapılan anketlerde İstanbul eski belediye başkanı Kadir Topbaş'ın adı çıktı.

17.11.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-11:07) AK Parti'nin İstanbul Anketinden Kadir Topbaş Çıktı!

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, yerel seçimlerde aday olacak isimler AK Parti kulislerinin ana gündem maddesi durumuna geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmayları ile gerçekleştirdiği belediye başkan adayları görüşmesinde, İstanbul, Ankara ve İzmir'le alakalı  'mevcut durum' üstünden değerlendirme yapıldığı, yeni adaylar hususunda bir müzakerenin olmadığı bildirildi.

Fakat, İstanbul için adı en fazla konuşulanlardan biri olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'la alakalı dğişik değerlendirmeler yapılıyor. AK Parti kaynakları, "Cumhurbaşkanımız, İstanbul için bir risk görmezse, Binali Bey'i yerinden kaldırmaz. Şu anda da AK Parti bakımından İstanbul'da bir risk söz hususu değil. Anketlerde, 45-50 arasındayız" açıklamasını yaptı.

SOYLU VE MÜEZZİNOĞLU'NUN ADAYLIĞI

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismi hem Ankara hem de İstanbul için konuşulurken, eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu da Bursa ve İstanbul için düşünülüyor. Soylu'nun bütün bu tartışmaların haricinde kalarak, 'bakanlık vazifesini devam ettirmek' istediği bildiriliyor. Müezzinoğlu'nun İstanbul yerine Bursa için şansının daha çok olduğu yorumu var.

ERDOĞAN TERS KÖŞE YAPABİLİR

AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde, İstanbul için sürpriz bir biçimde eski başkan Kadir Topbaş'ın da isminin çıktığı iddia edildi. AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanın 'Ters köşe' yaparak kamuoyunda tartışılan bu kişilerin haricindeki başka bir adayı da gündeme taşıyabileceğini söylüyor.

ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILAN YENİDEN ADAY

Bu arada 3 dönem şartına takılan belediye başkanlarının büyük kısmının tekrar aday olmak istediği ve bu niyetlerini genel merkeze aktardıkları bildirildi. İstanbul'un üç dönemlik 8 ilçe belediye başkanından biri dışında diğerlerinin adaylık başvurusu yaptığı bildiriliyor. AK Parti kurmaylarına göre, 3 dönemlik başkanların hemen hemen hepsine yakının tekrar aday olması olasılığı yok.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal